Eindhovense regisseur Michiel van Erp scoort met AVRO-dramaserie Ramses

4 juni 2014 om 20:04 • Aangepast 22 november 2020 om 00:07
nl
De AVRO-dramaserie Ramses van de Eindhovense regisseur Michiel van Erp is woensdag in Hilversum onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf. Deze prijs voor het beste Nederlandse tv-programma wordt jaarlijks toegekend door een jury van tv-recensenten.
Profielfoto van
Geschreven door

De overige genomineerde programma's waren De bergen achter Sotsji (VPRO) en de VARA-show De Kwis. Vorig jaar won de documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum (NTR).
De gelauwerde serie Ramses gaat over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. De vierdelige dramaserie van regisseur Van Erp speelt zich af in de jaren zestig en zeventig. Acteur Maarten Heijmans, Noortje Herlaar en Thomas Cammaert spelen de hoofdrollen.

Wachten op privacy instellingen...

Andere prijswinnaarsDe Zilveren Reissmicrofoon voor beste radioprogramma ging naar Evers staat op van Edwin Evers. Hij was niet bij de uitreiking aanwezig in poppodium De Vorstin aanwezig. De andere twee genomineerden waren De Hoorspelfabriek en Open radio met Timur en Rámon.
Het VPRO-programma Zomergasten kreeg een Ere-Zilveren Nipkowschijf en Clairy Polak de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. RTL Late Night kreeg een eervolle vermelding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.