Video

9-jarige Anouk uit Roosendaal mag voor voetbaldroom naar Brazilië

4 juni 2014 om 20:26 • Aangepast 24 april 2020 om 13:41
nl
Voor Anouk van Vliet uit Roosendaal zal het WK in Brazilië een unieke gebeurtenis worden. De negenjarige is uitverkoren om hand in hand met een speler van Oranje het veld op te lopen. Volgende week vrijdag gebeurt dat, bij de eerste wedstrijd tegen Spanje. Anouk kreeg woensdag een training bij sponsor McDonald's in Rosmalen.
Geschreven door

Anouk is helemaal voetbalgek. Ze is linksback bij DVO'60 in Roosendaal. De kans om naar Brazilië te gaan, pakte ze met beide handen aan.
Stadion met 52.000 fansZe stuurde een filmpje  waarop te zien is hoe goed ze kan voetballen. Tijdens een selectiedag met 71 andere kinderen viel Anouk op en werd ze uitgekozen. Samen met Bram uit Venlo mag ze vrijdag 13 juni in het stadion de spelers van Oranje begeleiden. In een stadion met 52.000 fans. "Ik denk er best vaak over na. Dat zijn echt veel mensen."
Wilhelmus oefenenWoensdag kreeg Anouk in Rosmalen nog wat instructies van sponsor McDonalds die het tripje regelde. Zo werd het Wilhelmus geoefend.
Volgens Eunice Koekkoek van McDonald's is het allemaal heel serieus. "Zes uur voor de wedstrijd gaan ze straks in het stadion al in training. Bij het volkslied moeten ze bijvoorbeeld vriendelijk glimlachen, maar ze mogen niet hun tanden laten zien."
Anouk gaat samen met haar moeder Nicolette naar Brazilië. "Ik ben een bofkont. Het is heel spannend." Vader Norbert gaat het allemaal vanaf de bank bekijken. "Dit is ongelooflijk. Dit maakt ze nooit meer mee."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.