Kinderen onwel na zwemmen in Noorderplas Den Bosch: ‘Ga hier niet zwemmen’

4 juni 2014 om 21:33 • Aangepast 24 april 2020 om 13:41
nl
Enkele kinderen zijn twee weken geleden onwel geworden nadat ze een duik hadden genomen in de Noorderplas in Den Bosch. De kinderen hadden onder meer last van de oren en waren misselijk. Dat maakt de gemeente Den Bosch bekend.
Geschreven door

De gemeente heeft na het onwel worden van de kinderen enkele veiligheidsborden bij de plassen neergezet met als oproep om niet een duik in het water te nemen. De gemeente benadrukt dat de Noorderplas geen zwemlocatie is omdat de kwaliteit van het water niet altijd gecontroleerd wordt.
Op advies van de gemeente heeft waterschap Aa en Maas onderzoek gedaan bij de Noorderplas. Er zijn enkele monsters genomen. Daaruit bleek wel dat de kwaliteit van het water voldoende is. Zo zijn er geen sporen van blauwalg of andere schadelijke dingen gevonden.
Zwemmen in andere plassenVoor de zekerheid heeft Den Bosch de hengelsportvereniging HSV op de hoogte gebracht. Wie behoefte heeft aan een duik in een plas, kan nog altijd terecht bij de Oosterplas en Zuiderplas. In het Engelermeer is zwemmen ook mogelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.