Dozen met weeskuikens voor woningen in Breda gezet, drie studenten op heterdaad betrapt

4 juni 2014 om 21:52 • Aangepast 22 november 2020 om 00:07
nl
In Breda zijn woensdagavond op diverse plekken dozen met weeskuikens voor woningen gezet. Het bleek om een actie van studenten van Avans Hogeschool te gaan. Die pakte anders uit dan zij hadden verwacht.
Profielfoto van
Geschreven door

Richard Konings en Bianca Vrolijk, wijkagenten in Geeren Noord en Zuid, meldden dat er drie personen op heterdaad waren betrapt. Via Twitter lieten zij weten dat er onderzoek wordt gedaan.
Volgens Fleur Finders, een van de bewoonsters van de wijk, werd er aangebeld. Bij het opendoen van de deur stond er een doos met daarin twee kuikens en wat voer.

'Gered van massaproductie'Er zat ook een briefje bij met daarop de tekst: 'Wij hebben kuikens gered van massaproductie. Helaas kunnen wij niet voor alle kuikens zorgen'. Ook stond er een verwijzing naar de Facebookpagina www.facebook.com/weeskuikens. Deze pagina was rond halfnegen al uit de lucht.
De actie is op touw gezet door vier studenten communicatie en multimedia aan Avans Hogeschool in Breda. Een van hen is de 17-jarige Steven. Hij vertelt: “Wij wilden hiermee aandacht vragen voor de praktijken van de bio-industrie, waar dieren nutteloos worden geslacht. Dit zijn kuikens van zes weken oud. Wij wilden kijken hoe de mensen zouden reageren.”

Wachten op privacy instellingen...

DierenambulanceHet waren niet de reacties waarop de studenten hoopten, want iedereen belde de politie. En die schakelde vervolgens de dierenambulance in. Chauffeur Martijn Korremans van de dierenambulance kreeg het ene na het andere telefoontje.
“Ik rij nu al bijna twee uur van de ene doos kuikens naar de andere doos kuikens”, zei hij. “Ik heb er nu zes in de auto en ben op weg naar de zevende. Dit wordt een flinke rekening. De politie is ermee bezig, de dierenbescherming is er flink tijd mee kwijt en er worden kosten gemaakt voor de opvang.”
Kosten voor docentHet zijn kuikens van zes weken oud. Deze moeten nog op een bepaalde temperatuur verzorgd worden. De kosten zullen verhaald worden op de docent van de school. "Hij heeft dit vreemde project vanuit de school begeleid", laat de politie weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.