Video

Verslavingskliniek voor jongeren in Sint-Oedenrode geopend: 'Ik zag geen uitweg meer'

4 juni 2014 om 23:01 • Aangepast 24 april 2020 om 13:41
nl
Hij is al een jaar open: de verslavingskliniek voor jongeren van 12 tot 24 jaar van Novadic Kentron in Sint-Oedenrode. Maar woensdagavond is de kliniek op een feestelijke manier officieel geopend.
Geschreven door

Buurtbewoners konden een kijkje nemen in het voormalige klooster aan de Schijndelseweg, waar nu zo’n dertig jongeren van hun verslaving proberen af te komen.
Verslaving aan wiet komt het meeste voor bij jongeren, maar ook GHB is erg in opkomst, zegt teamleider Denise Valk.
Steeds jongerOpvallend is dat drugs- en alcoholverslaving op steeds jongere leeftijd lijkt te beginnen. Zo zijn er zelfs 12-jarigen die al verslaafd zijn. Voor de jongerenkliniek in Sint-Oedenrode geldt een wachtlijst.
Volgens Denise zijn de ervaringen met de speciale jongerenkliniek goed. "Wat je hier merkt is dat een kliniek alleen voor jongeren erg goed werkt", vertelt ze. "We hebben ook veel faciliteiten. Het is hier niet alleen maar praten."
De 23-jarige Arjan is een van de cliënten. Hij was verslaafd aan cocaïne, wiet en aan alcohol. "Het was dit, of er een einde aan maken", zegt Arjan, die depressief werd van zijn verslaving en geen uitweg meer zag.
TrotsEenvoudig was de behandeling niet voor hem: "Ik heb al twee keer mijn spullen willen pakken om weg te gaan, maar door gesprekken met de begeleiders en psychologen ben ik toch gebleven en ben ik er nu best trots op dat ik heb doorgezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.