Wielrenner Bobbie Traksel stopt bij An Post en gaat zelfstandig verder

4 juni 2014 om 23:39
nl
Bobbie Traksel uit Rucphen gaat de komende maanden verder als individuele wielrenner. Hij gaat niet meer rijden voor het Ierse An Post - Chain Reaction. "Ik heb besloten om de komende maanden als individuele renner verder te gaan en de rest van het seizoen met privé sponsors te gaan rijden."
Geschreven door

De voorzitter van wielervakbond VVBW gaat aanstaande vrijdag tijdens De Nacht van Hengelo zijn eerste wedstrijd rijden zonder sponsors op zijn shirt. "In een ploeg als An Post, met veel jong talent, wil ik geen plek bezet houden en deze talenten in de weg staan", legt de wielrenner uit.
Welke privé sponsoren hem ondersteunen, wil Traksel nog niet zeggen. Hij gaat zich nu voorbereiden voor het Nederlands kampioenschap.  "Na het NK heb ik nog een aantal criteriums op het programma staan. Daarna zal ik de beslissing maken hoe mijn toekomst als beroepsrenner er uit gaat zien, maar ik wil zeker geen overhaaste beslissingen maken."
Voorzitter bij VVBWTraksel is naast actieve wielrenner ook voorzitter van de VVBW, de Vereniging voor Beroepswielrenners. In die rol probeerde hij afgelopen winter een eigen continentale ploeg op te richten. Maar daarvoor werd niet het benodigde budget bijeen gebracht. Traksel wilde met zes Nederlandse en zes Belgische renners van start gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.