Droom komt met WK uit voor PSV'ers Depay en Wijnaldum

5 juni 2014 om 04:19 • Aangepast 24 april 2020 om 13:42
nl
"Het is een droom dat ik er bij ben". PSV'er Memphis Depay geniet er met volle teugen van dat hij door bondscoach Louis van Gaal geselecteerd is voor het komende WK. Ook ploeggenoot Georginio Wijnaldum kijkt ernaar uit. "Ik ben trots op mezelf dat ik na mijn langdurige blessure toch nog meega naar het WK".
Geschreven door

De beide PSV'ers spraken die woorden ná de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Wales, die met 2-0 gewonnen werd. In tegenstelling tot de vorige twee oefeninterlands bleef Depay nu op de bank. Wijnaldum speelde de tweede helft.
Er zit nog rek in DepayDepay: "Ik baal natuurlijk wel een beetje dat ik vandaag niet gespeeld heb, maar ik heb goede weken achter de rug. Goed getraind en in twee wedstrijden meegedaan. Ik heb de bevestiging gekregen dat ik het niveau aankan. Ik blijf me ontwikkelen en merk dat er nog genoeg rek in zit."
Wijnaldum beschouwt het nog steeds als een klein wonder dat hij na bijna een heel seizoen blessureleed toch nog naar het WK gaat. "Ik zie het als een beloning na mijn arbeid om weer fit te worden. Ik geniet nu nog meer van het voetbal dan vóór mijn blessure. Alles wat is speel is extra."
'Alles is mogelijk, we maken kans'Behalve dat de PSV'ers blij zijn dat ze het WK in Brazilië gaan meemaken, zien ze ook wel kansen voor Oranje om goed te presteren. Wijnaldum: "Alles is mogelijk. Als team moeten we het doen en kunnen een voorbeeld nemen aan de strijdwijze van bijvoorbeeld Atletico Madrid. Dan kunnen we ver komen." Depay: "We maken zeker kans, want we weten altijd wel te scoren."
Donderdagavond reist het Nederlands elftal naar Brazilië. Ruim een week later, vrijdag 13 juni om 21.00 uur, speelt het de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.