Doodrijden Memphis van Veen (18) uit Eindhoven wordt toch rechtszaak

5 juni 2014 om 07:51
nl
De politieman die vorig jaar in Eindhoven de 18-jarige Memphis van Veen doodreed, zal toch worden vervolgd. Het gerechtshof in Den Bosch heeft deze week geoordeeld dat de rechtbank de zaak opnieuw moet behandelen.
Geschreven door

Memphis van Veen reed in maart vorig jaar met haar snorfiets over de kruising van de Noord Brabantlaan en de Welschapsedijk in Eindhoven. Het licht stond op groen toen ze overstak. Ze werd geschept door een auto van een arrestatieteam en overleed ter plaatse.
Omstreden rijstijlDe arrestatieauto's reden in een colonne. Het voorste voertuig blokkeerde de kruising, zodat de andere auto's snel door konden rijden. Volgens justitie toont het ongeluk met Memphis aan dat die rijtechniek in praktijk dus niet werkt en grote risico's met zich meebrengt.
Toch oordeelde justitie dat de agent volgens de regels handelde en niet vervolgd hoeft te worden. Dit tegen het zere been van nabestaanden, die een artikel 12-procedure bij het gerechtshof aanspanden om de agent toch vervolgd te krijgen.
GerechtigheidDe familie van Memphis van Veen is opgelucht door het nieuws dat de agent tóch wordt vervolgd. Ze vinden dat de politieagent zich zodanig op de weg gedragen heeft dat hij het overige verkeer in gevaar gebracht heeft. "Roekeloos", zegt de advocaat van de familie. 
Advocaat Marijn Zuketto staat de familie van Memphis van Veen bij. Na een jaar zijn de ouders van het meisje nog veel bezig met het ongeluk van hun dochter, vertelt hij.
Volgens Zuketto is de familie lang in onwetendheid gehouden over het onderzoek naar het ongeluk. "Die onzekerheid helpt ook niet." Met de rechtszaak wil de familie van Memphis gerechtigheid voor hun dochter. Ze hopen dat door de rechtszaak zo`n ongeluk niet nog eens voorkomt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.