'Vakbonden en Philip Morris Bergen op Zoom moeten opschieten met sociaal plan' - Omroep Brabant
Video

'Vakbonden en Philip Morris Bergen op Zoom moeten opschieten met sociaal plan'

5 juni 2014 om 18:00 • Aangepast 24 april 2020 om 13:42
nl
De gemeente Bergen op Zoom vindt dat sigarettenfabriek Philip Morris en de vakbonden meer haast moeten maken met het afspreken van een sociaal plan. De fabriek stopt per 1 oktober de productie waardoor 1231 mensen baan verliezen.
Geschreven door

De gemeente wil die mensen opvangen, maar dat kan pas als er een sociaal plan is. Volgens wethouder Arjan van der Weegen dringt de tijd. De vakbonden hebben inmiddels aangekondigd dat de onderhandelingen vrijdag worden hervat.
MobiliteitscentrumDe gemeente Bergen op Zoom wil een eigen mobiliteitscentrum oprichten dat de ontslagen werknemers moet gaan begeleiden. De wethouder erkent dat het helpen aan een andere baan lastig wordt, want die banen zijn er niet.
Bergen op Zoom kan de mensen wel helpen met omscholing en gezinsbegeleiding nadat de ontslagen werknemers thuis zijn komen te zitten. De wethouder vindt dat ook Philip Morris de verplichting heeft om mee te helpen aan een mobiliteitscentrum. Hoewel de wethouder het bedrijf daar niet toe kan verplichten, rekent hij erop dat de sigarettenfabrikant haar verantwoordelijkheid neemt.
Lees al het nieuws over Philip Morris na op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.