Spiksplinternieuw Helmonds fietspad krijgt voor 40.000 euro een nieuwe plek: vier meter verderop...

5 juni 2014 om 14:29 • Aangepast 24 april om 13:42
Verplaatsing fietspad moet voor minder ongelukken zorgen (Foto: Ferenc Triki)
Verplaatsing fietspad moet voor minder ongelukken zorgen (Foto: Ferenc Triki)
Het fietspad aan de Kegelbaan in Helmond is amper een jaar oud en krijgt nu al een nieuwe plek. Het fietspad loopt pal naast het viaduct van de Kasteel-Traverse en is daardoor erg gevaarlijk. Daarom gaat het fietspad nu opnieuw op de schop: het wordt vier meter verplaatst. Die verbouwing kost nog eens 40.000 euro extra.
Geschreven door

Eerder legde de gemeente Helmond al extra verkeersdrempels aan om de situatie veiliger te maken. Automobilisten die onder het viaduct het centrum inrijden, zien de fietsers over het hoofd.
'Foutje op de tekentafel'Volgens wethouder Frans Stienen had de gemeente de problemen al op de tekentafel moeten zien. Toch kwam het fietspad er zoals het nu is. Dat leverde al meerdere keren gevaarlijke situaties op en zelfs kleine ongelukken.
"Al vrij snel na de oplevering was duidelijk dat de nieuwe verkeerssituatie onoverzichtelijk was", staat in een brief in antwoord op raadsvragen. Het ontwerp is opnieuw bekeken en aangepast. Door het fietspad 'los te trekken' van het viaduct en vier meter te verplaatsen, hebben zowel fietsers als automobilisten meer zicht.
Fietsenstalling verbouwdFietsers die uit de gemeentelijke fietsenstalling komen, staan nu ook meteen op het drukke fietspad. Daarom ondergaat ook de fietsenstalling een kleine verbouwing, waardoor er een voorplein ontstaat en fietsers veiliger kunnen vertrekken.
De nieuwe inrichting van de Kegelbaan maakt onderdeel uit van een jarenlange verbouwingsoperatie van de Helmondse binnenstad. De Kegelbaan werd in de zomer in 2013 als laatste aangepakt. De gemeente Helmond wil het fietspad voor de zomer verbouwd hebben.

Wachten op privacy instellingen...