NRC weigerde advertentie van DELA na ophef over artikel over onvolledige crematies

5 juni 2014 om 14:47
nl
NRC Handelsblad heeft een advertentie geweigerd die uitvaartorganisatie DELA uit Eindhoven wilde plaatsen na publicatie van een kritisch stuk door de krant. Dat zegt directeur Communicatie Martin Kersbergen in een interview met Communicatieonline.
Geschreven door

In het artikel in NRC Handelsblad werd geschreven dat er in het bij DELA aangesloten crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk sprake was van onvolledige crematies.
As vermengdDe doden zouden onvolledig worden gecremeerd als gevolg van bezuinigingen op gasverbruik in het crematorium in de gemeente Heusden. Ook zou as van verschillende gecremeerden worden vermengd.
Er ontstond veel ophef over het bericht in NRC Handelsblad. DELA wilden in reactie daarop een advertentie plaatsen in de krant. De tekst van de advertentie was de brief die het personeel van het crematorium in Nieuwkuijk schreef naar aanleiding van het artikel, vertelt Kersbergen tegen Communicatieonline.
Journalistieke principesHoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC bevestigt tegen Communicatieonline dat de advertentie geweigerd is. "In zo'n advertentie mag een partij van alles zonder weerwoord beweren." Dat gaat tegen de journalistieke principes van de krant in.
Volgens de hoofdredacteur had DELA zich in zo'n geval beter kunnen melden bij de ombudsman van de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.