Klijs: 'Drie schademeldingen na explosie bij Shell Moerdijk, oorzaak nog onbekend'

5 juni 2014 om 18:59 • Aangepast 24 april 2020 om 13:44
nl
Bij de gemeente Moerdijk zijn tot nu toe drie schademeldingen binnengekomen naar aanleiding van de explosie bij Shell van dinsdagavond. Dat zei burgemeester Jac Klijs donderdagmiddag. De oorzaak van de ontploffing is nog altijd niet bekend.
Geschreven door

Volgens Klijs gaat het om relatief kleine schade, zoals aan dakpannen. Hoeveel klachten er in totaal zijn ingediend is niet bekend omdat omwonenden ook bij Shell zelf schade kunnen melden. "Ik heb geen zicht op wat er daar is binnengekomen. Ik wil mensen wel oproepen om, als ze schade hebben, zich vooral ook te melden bij ons of op de website van Shell", aldus Klijs.
Shell zegt sorryKlijs zei verder dat hij merkt dat omwonenden het vervelend vinden dat zij na de explosie niets hebben gehoord van de gemeente en Shell. De burgemeester bespreekt donderdagavond met de raad of het nodig is om nog een bewonersbrief te sturen over de gebeurtenissen van dinsdagavond.
Volgens een woordvoerder van Shell had er donderdag een krantenadvertentie geplaatst moeten worden waarin het bedrijf excuses maakt voor de overlast, maar is dat vanwege een fout niet gebeurd. Het concern heeft de advertentie al wel online gezet. Vergunning onderhoudKlijs zei verder dat de twee gewonden niet werkzaam zijn voor Shell, maar in dienst zijn van de aannemer die het onderhoud aan de reactors pleegt. Volgens Shell was er voor dat onderhoud geen vergunning nodig. Wel moest het worden gemeld bij de regionale milieudienst. Dat is volgens Shell ook gebeurd.
De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. "Het onderzoek start natuurlijk snel. Ik heb vrijdag al een eerste gesprek met de projectleider van de onderzoeksraad. Hoe eerder we beginnen, hoe beter, want ik vind het wel belangrijk om te kunnen communiceren over de aanleiding van de brand", aldus Klijs.
Lees alles over de brand bij Shell in Moerdijk op omroepbrabant.nl/shellmoerdijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.