Video

Guus Meeuwis over zijn stadionconcerten: 'Alleen het weer laten we aan het toeval over'

5 juni 2014 om 19:15
nl
Over iets meer dan een week begint Guus Meeuwis aan de negende editie van zijn stadionconcerten 'Groots met een zachte G'. Op dit moment is hij druk bezig met de voorbereidingen, maar echt nerveus is hij nog niet. "Ik heb alleen maar gezonde spanning", vertelt Guus. "De voorbereidingen zijn tot in de puntjes geregeld, alleen het weer laten we aan het toeval over."
Geschreven door

Waar de kracht van Groots in zit, weet Guus niet precies te vertellen. "Maar ik denk dat het bij de meeste bezoekers om het totaalpakket gaat", vertelt de zanger. "Het is elke keer weer een groot feest en voor mijn gevoel bouwen we dat feestje met z'n allen. Je komt op en je geeft je eerste stoot energie. Het publiek wordt enthousiast en geeft energie terug. En dat geeft me het gevoel dat ik het niet alleen doe."
De laatste voorbereidingenOp dit moment is Guus bezig met de laatste voorbereidingen. "Ik kom net van het stadion vandaan", vertelt hij. "Het podium gaat er geweldig uitzien. En de beelden die gemaakt zijn voor op de schermen, zijn hartstikke mooi geworden."
Hij gaat verder: "Maar in eerste instantie moet het natuurlijk allemaal goed klinken. Daarom repeteren we volgende week woensdag en donderdag uitgebreid met de band."
Aanwezig bij The StonesMaar voordat het allemaal zo ver is, gaat Guus dit weekend eerst nog even zelf genieten van The Stones op Pinkpop. Guus: "Ik heb ze al acht keer gezien, omdat ik elke keer dacht dat het de laatste keer zou zijn."
De mannen zijn inmiddels al in de zeventig. "Zelf zou ik dan niet meer willen werken", grapt hij. "Maar ze maken geweldige muziek."
In het Omroep Brabant-programma 'Onder Ons' vertelt Guus meer over zijn concerten, nieuwe single en fans.
Achter de schermen met GuusOp pinkstermaandag zendt Omroep Brabant het Denk Groter Debat met Guus Meeuwis uit. En ook op Hemelvaartsdag (29 mei) is er veel aandacht voor de zanger en de stadionconcerten, in het programma Achter de schermen met Guus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.