Brabant Open Air gaat tóch door en wel op terrein Van Gend& Loos: ‘Tilburg heeft het feest gered'

6 juni 2014 om 00:20
(foto: Dré Galiart)
(foto: Dré Galiart)
Het noodlijdende Brabant Open Air krijgt dit jaar 'gewoon' een zesde editie. Het voormalige Van Gend& Loos-terrein op de Spoorzone in Tilburg vormt dit jaar het decor voor het bekende Brabantse festival. Dat heeft de gemeente Tilburg donderdagavond op een informatieavond bekendgemaakt.
Geschreven door

Het was lang onduidelijk of er nog wel toekomst was voor Brabant Open Air. Volgens festivaldirecteur Marc Meeuwis was het moeilijk de financiering voor het festival, dat oorspronkelijk uit Lieshout komt, rond te krijgen.
Dat nu Tilburg als locatie is gekozen heeft puur met geld te maken, vertelt Meeuwis. "Een aantal ondernemers heeft bijgesprongen om de begroting sluitend te maken, onder voorwaarde dat het evenement ook in Tilburg werd gehouden", aldus de broer van Guus.
Tilburg heeft Brabant Open Air geredDaarmee is het evenement definitief veiliggesteld. "Tilburg zal dit waarschijnlijk niet voor één jaar willen. Als we niet in Tilburg konden staan, was het waarschijnlijk het einde van Brabant Open Air geweest."
Wethouder Erik de Ridder van het CDA erkent dat sommige inwoners niet zitten te wachten op het festival in verband met geluidsoverlast. "We snappen dat er zorgen zijn bij omwonenden", vertelt hij. "We blijven met alle betrokkenen in gesprek om dit op een goede manier op te lossen."[Tweet:body:https://twitter.com/steurtje/status/474619302126292992]
Kaartverkoop Brabant Open AirVorig jaar traden artiesten op als Guus Meeuwis en Will& The People. Er zijn nu nog geen artiesten geboekt. De kaartverkoop start op 18 juli. Het festival zal plaatsvinden op zaterdag 13 en zondag 14 september.

Wachten op privacy instellingen...