Wel ethylbenzeen, maar geen zware metalen gevonden in water in Zuid-Holland na brand bij Shell

6 juni 2014 om 11:50 • Aangepast 24 april 2020 om 13:45
nl
Waterschap Hollandse Delta heeft een minimale hoeveelheid ethylbenzeen gevonden in de monsters die het woensdag heeft genomen op acht locaties in Zuid-Holland. Omdat er geen vergelijkend materiaal is, is het moeilijk om te zeggen of de stof door de brand bij Shell in Moerdijk in het water terecht is gekomen. Er zijn geen verhoogde concentraties zware metalen gevonden.
Geschreven door

De watermonsters zijn genomen in de Hoeksche Waard, op het eiland van Dordrecht en Heerjansdam. In dat gebied zijn na de brand roetdeeltjes gevonden. Ook van het afvalwater in enkele rioolwaterzuiveringen in het gebied zijn monsters genomen, die zijn onderzocht op schadelijke stoffen.
Zware metalen nog niet bekendIn het water op de zuivering in Zwijndrecht was de concentratie van ethylbenzeen 0,61 microgram per liter. De norm is 370 microgram per liter. In het geloosde afvalwater vanuit de zuiveringsinstallaties is de stof niet meer gevonden, deze is in het zuiveringsproces verwijderd.
De brand woedde dinsdagavond bij Shell op industrieterrein Moerdijk. De rook trok over een deel van het gebied van het waterschap in Zuid-Holland.
Lees alles over de brand bij Shell in Moerdijk op omroepbrabant.nl/shellmoerdijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.