Brabant ziet Oranje niet ver komen op WK voetbal, 7% gelooft nog in wereldtitel

6 juni 2014 om 14:00
nl
Brabant heeft niet veel vertrouwen in de prestaties van Oranje op het komend WK voetbal in Brazilië. Slechts zeven procent van de Brabanders denkt dat we wereldkampioen worden. Daarentegen ziet 63 procent Oranje niet eens in de kwartfinale komen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Omroep Brabant.
Geschreven door

Met dit laatste cijfer zijn Brabanders het meest pessimistisch van alle Nederlanders. Grote favoriet om wereldkampioen te worden is gastland Brazilië. Dat geldt overigens niet alleen in onze provincie, maar in heel Nederland.
Weinig vertrouwen in Louis, Robben populairstOok met het vertrouwen van Brabanders in bondscoach Louis van Gaal is het in onze provincie niet best gesteld. Slecht 51 procent van de ondervraagden geeft aan veel vertrouwen in Van Gaal te hebben. Dat is het laagste percentage van alle provincies.
Oranje-spelers die het goed doen in Brabant zijn achtereenvolgens Arjen Robben, Robin van Persie en Dirk Kuyt. Geen verrassende top drie, want deze voetballers blijken in heel Nederland het meest populair.
Nog wat feitjes- 27 procent van de Brabanders denkt dat Oranje de groepsfase niet overleeft- 7 procent van de Brabanders denkt dat Oranje de prestatie van het WK in 2010 herhaalt: verliezen in de finale- 31 procent van de Brabanders heeft veel vertrouwen in Oranje. 66 procent heeft weinig vertrouwen. De rest weet het niet.- Behalve Brazilië (42%) worden ook Argentinië (16%) en Spanje (12%) veel genoemd als WK-winnaars.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.