Studenten Avans in Breda geven weeskuikens onderkomen bij invalide boer

6 juni 2014 om 16:02 • Aangepast 24 april 2020 om 13:45
nl
De studenten van Avans Hogeschool die afgelopen woensdag dozen met weeskuikens voor de deur bij huizen in Breda plaatsten, hebben de dieren naar een nieuw onderkomen gebracht. Een van de studenten bouwde een kippenren voor een invalide boer in Stramproy (Limburg) en schonk de dieren.
Geschreven door

Student Bas legt uit dat het onderdak al was geregeld voordat studenten woensdag hun actie hielden. Woensdagavond werden op diverse plekken in Breda dozen met kuikens neergezet. Het zou in totaal gaan om ongeveer veertig kuikens die normaal gesproken vergast zouden worden.
Aandacht voor massaproductieHet bleek om een project te gaan van vier eerstejaarsstudenten van Avans Hogeschool in de stad. Zij wilden samen met hun docent aandacht vragen voor massaproductie in de bio-industrie tijdens het project food for thought.
De dierenambulance haalde de dieren op bij de verontruste bewoners van de huizen. De hogeschool bood excuses aan voor de actie en betaalde de rekening van de dierenambulance. De vier studenten gingen met een bos bloemen langs de deuren waar ze de dozen hadden geplaatst. "We hebben naar eer en geweten gehandeld", aldus Bas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.