Video

Vrouwen PSV/FC Eindhoven kijken uit naar bekerfinale

7 juni 2014 om 02:38
nl
Zonder nagenoeg alle basiskrachten hebben de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven de competitie afgesloten met een smadelijk verlies bij FC Antwerp (1-0). Erg lang werd er niet getreurd om de nederlaag. Voor de Brabantse vrouwen stond het duel in Kontich bovenal in het teken van de bekerfinale van maandag tegen Ajax.
Geschreven door

Omdat de bekereindstrijd al over drie dagen is, bleven de beste speelsters aan de kant. Zij zagen hoe FC Antwerp op de laatste speelronde de eerste zege behaalde.
'Winnen op strijdlust'Jammer voor de Brabantse vrouwen, maar alles draait om maandag: "Het is al een geslaagd seizoen, maar de bekerfinale wordt het toetje", zegt trainer Nebosja Vuckovic. "Door blessures aan onze kant is Ajax favoriet. Wij kunnen winnen op strijdlust."
Terugkijken op de zojuist afgeronde competitie kon wel al. Na een ijzersterke start zakte PSV/FC Eindhoven gedurende het seizoen terug in de middenmoot. Kijkend naar de eindstand valt op dat de Nederlandse ploegen veel beter presteerden dan de Belgische, op Standard Luik na.
Toekomst voor BeNeLiga? Dit roept de vraag op of de BeNeLiga wel doorgezet moet worden? "Je hebt in België één, twee, hooguit drie goede ploegen", analyseert keepster Angela Christ. "Daaronder is het matig. Of we moeten doorgaan met de BeNeLiga? Ehm? Ik denk het wel. Ja, ik moet over dit antwoord nadenken."
"Het is niet zo dat je momenteel wekelijks een topwedstrijd speelt. Met alle respect voor de Belgen, ze zijn toch mindere tegenstand. In Nederland ligt het niveau hoger. Ik denk dat het niveau van de Belgen wel bijtrekt. Dat kost wel tijd. Het is lastig voor ons als speelsters, want liever voetballen we elke vrijdag een topwedstrijd", aldus Christ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.