Michael van Gerwen over Nederland-Spanje op WK darts: 'Louis van Gaal is banger voor Spanje dan wij'

7 juni 2014 om 13:06 • Aangepast 22 november 2020 om 00:04
nl
Michael van Gerwen uit Gemonde maakt dit weekeinde een grote kans om opnieuw wereldkampioen darts te worden. De individuele titel heeft hij al, maar ook met Oranje kan hij de hoofdprijs pakken.
Profielfoto van
Geschreven door

Met Raymond van Barneveld doet Van Gerwen in Hamburg een gooi naar de wereldtitel. In de eerste ronde werd vrijdagavond met 5-2 van Italië gewonnen. De tweede opponent wacht zaterdagavond en is Spanje.
'Niet bang voor Spanje'Dartsverslaggever Arjan van der Giessen is momenteel in Hamburg en sprak met de Nederlandse spelers. "Raymond en Michael zijn niet bang voor Spanje. Ze denken dat Louis van Gaal een stuk banger voor de Spanjaarden is. En dat denk ik eerlijk gezegd ook."

Ook Nederland-Spanje op WK voetbalDe darters maken daarmee een vergelijking met de wedstrijd op het WK voetbal van komende vrijdag. Dan staan Nederland en Spanje ook tegenover elkaar. Bij het darts is Oranje de torenhoge favoriet, bij het voetbal duidelijk niet.
"Michael en Raymond maken een goede kans op de wereldtitel", aldus Van der Giessen. "Samen met Engeland steken ze er bovenuit." Nederland en Engeland kunnen elkaar pas in de finale treffen. "Dan is het een dubbeltje op zijn kant. De meest gelukkige houdt straks de beker omhoog."
'Leuk tussendoortje'Engeland is titelverdediger. Oranje won het WK in 2010. "Het is geen prestigieus toernooi", aldus Van der Giessen. "De spelers zien het als een leuk tussendoortje, maar willen hier ook zeker winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.