Duizenden hennepstekjes midden in maïsveld in Milheeze, zes mannen vast - Omroep Brabant

Duizenden hennepstekjes midden in maïsveld in Milheeze, zes mannen vast

7 juni 2014 om 13:46 • Aangepast 24 april 2020 om 13:47
In een maïsveld aan de Peeldijk in Milheeze zijn duizenden hennepstekjes gevonden. De politie heeft zaterdagmorgen zes mannen aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Boxmeer en drie uit Beugen. Zij zouden de hennep hebben geplant. De politie schat dat het gaat om tienduizend hennepstekjes.
Geschreven door

De politie ontdekte de hennepstekjes eerder deze week al, tijdens een inspectie met de milieuwachter van de gemeente Gemert.
In de gaten houden...Omdat het er op leek dat de daders nog niet klaar waren met aanplanten, besloot de politie het veld tijdens de 'donkere uren' in de gaten te houden. Hierbij werd de politie ondersteund door de bijzondere opsporingsambtenaren van Natuurmonumenten en de milieuwachter van de gemeente Gemert.
...en met succesVrijdagavond rond middernacht kwam een groep van vijf personen het maïsveld op. De mannen begonnen inderdaad met het planten van hennepstekjes. Nadat deze mensen klaar waren, kwam een personenauto hen ophalen. Op dat moment werd door de politie ingegrepen.
Zowel de bestuurder als de vijf 'planters' werden aangehouden. Zij zijn allemaal vastgezet voor verder onderzoek. De hennepstekjes zijn in de loop van de dag weggehaald en vernietigd.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...