'Dat wordt dan 161.000 euro, pinnen of contant?', grote vangst bij controle op A2 bij Liempde

7 juni 2014 om 16:05 • Aangepast 24 april 2020 om 13:47
nl
Bij een controle op de A2 bij Liempde moest vrijdag iemand een belastingschuld van 161.000 euro betalen. De man betaalde de schuld ter plaatse. Ook de politie was vrijdagavond en zaterdagochtend bij de controle op parkeerplaats Ooiendonk. Zij controleerden onder andere op drank- en drugsgebruik, onveilige auto's en verboden wapenbezit.
Geschreven door

In totaal werden honderden auto's gecontroleerd. Er zijn 35 bekeuringen uitgeschreven. Bij één automobilist werd een mes in de wagen gevonden. Het mes is in beslag genomen.
Rijbewijs kwijtEen 54-jarige man uit Den Bosch raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij te hard had gereden. Hij reed 170 kilometer per uur waar je 120 kilometer per uur mag rijden.
Vijf bestuurders hadden te veel gedronken. Degene met de meeste drank achter de kiezen had ruim drie keer meer gedronken dan is toegestaan, hij raakte zijn rijbewijs kwijt. De andere kregen een boete en mochten pas verder rijden als ze niet meer onder invloed waren.
165.000 euro De Belastingdienst betrapte tien mensen die nog een schuld hadden open staan. Iemand die niet ter plaatse kon betalen, moest zijn auto inleveren.
In totaal haalde de Belastingdienst bijna 165.000 euro op, maar het grootste gedeelte daarvan werd dus afgerekend door de man die nog 161.000 euro open had staan. Hij heeft het geld ter plekke overgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.