Burgemeester Bergen op Zoom: 'Werknemers Philip Morris snel helpen' - Omroep Brabant

Burgemeester Bergen op Zoom: 'Werknemers Philip Morris snel helpen'

7 juni 2014 om 17:01 • Aangepast 24 april 2020 om 13:47
nl
Burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom wil snel aan de slag met het helpen van werknemers van de sigarettenfabriek van Philip Morris bij het zoeken naar werk nu er een akkoord is over een sociaal plan. Met het bedrijf en de vakbonden is eerder al afgesproken dat daar een zogenoemd mobiliteitscentrum voor zal worden opgericht. "Ik ben opgelucht dat er nu een sociaal akkoord ligt."
Geschreven door

"Als het akkoord ook door de vakbondsleden en ondernemingsraad wordt goedgekeurd, kunnen wij snel beginnen met het begeleiden van mensen van werk naar werk", zei hij zaterdag tegen het ANP.
2500 tot 3000 banenHij benadrukt nog eens dat het niet alleen gaat om de 1230 mensen van de sigarettenfabriek die hun baan verliezen als Philip Morris uiterlijk per 1 oktober sluit. Ook bij toeleveranciers in de regio rond Bergen op Zoom gaat werkgelegenheid verloren. "Volgens schattingen gaat het om 2500 tot 3000 banen", zegt Petter.
"Ook voor die werknemers moet straks ander werk worden gezocht. Het liefst bij nieuwe bedrijven die duurzaam willen investeren in onze regio. Dat wordt een zware klus."
Hoogste ontslagvergoedingOver de inhoud van het sociaal plan, dat volgens Philip Morris voorziet in de hoogste ontslagvergoeding die ooit in Nederland is uitgekeerd, wil hij zich niet inhoudelijk uitlaten. "Als de vakbonden en hun leden tevreden zijn, zijn wij dat ook."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.