Bas Verwijlen vroeg uitgeschakeld op EK schermen: 'Heb het vaak lastig met Fiedler'

7 juni 2014 om 19:06
nl
Degenschermer Bas Verwijlen uit Oss heeft teleurstellend gepresteerd op het EK. Hij werd in de derde ronde uitgeschakeld door zijn kwelgeest Jörg Fiedler. Eerder verloor Verwijlen al in de EK-finale van 2011 en op de Olympische Spelen van 2012 van de Duitser.
Geschreven door

Verwijlen, voormalig nummer één van de wereld, ging met 15-12 onderuit. "Fiedler is gewoon een hele goede schermer. Met hem heb ik het vaak moeilijk", reageert hij tegenover Omroep Brabant. "Niet dat ik bang voor hem ben of liever niet tegen hem scherm, want ik kan heel goed tegen hem schermen, maar op het eind is hij net even wat beter. En dat is balen, dat dit nu drie keer achter elkaar tijdens een groot toernooi gebeurt." 
Nieuwe coachHet EK in het Franse Straatsburg was het eerste grote toernooi voor Verwijlen zonder vader Roel als z'n coach. Die werd namelijk begin dit jaar ontslagen als bondscoach. "Het werken met een nieuwe trainer heeft tijd nodig", legt Verwijlen uit. "De resultaten zijn niet geweldig, met één plek bij de beste 64 en twee plaatsen bij de beste 32. Daar doe ik het niet voor. Daar ben ik niet tevreden mee, maar de klik met de coach is er. De kans is groot dat we met deze trainer, Gabor Salomon, doorgaan."
Verwijlen is onder leiding van Salomon anders gaan trainen. "En ook het coachen langs de kant verloopt anders. Met mijn vader ging het in het Nederlands en hadden we vaak aan één blik genoeg. Ik spreek goed Engels en Duits, maar nu denk je toch een paar seconden na. En die tijd heb je niet tijdens een partij. Dat is even wennen."
Tulen verliest van ChodosBosschenaar Tristan Tulen sneuvelde tijdens het WK al in de tweede ronde. Hij moest zijn meerdere erkennen in Sergej Chodos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.