Video

Vierlingsbeek wint zinderende finale van de Brabantse Dorpen Derby

7 juni 2014 om 23:31 • Aangepast 22 november 2020 om 00:04
nl
Vierlingsbeek heeft met 52% procent van de stemmen de finale van de Brabantse Dorpen Derby gewonnen. Vanuit De Lind in Oisterwijk was de eindstrijd live te volgen op Omroep Brabant TV. Het winnende dorp won 25.000 euro dat besteed wordt aan het opzetten van een project dat bewegen en sport stimuleert.
Profielfoto van
Geschreven door

Boekel, Hoogerheide, Maaskantje, Mill, Vierlingsbeek, Sint Anthonis, Nieuw-Vossemeer, Son en Hoogeloon zetten de afgelopen maanden alles op alles om zich van hun sportiefste en sociaalste kant te laten zien.
Meerderheid van de stemmenIn de liveshow van zaterdag werden drie finalisten gekozen door het publiek en de vakjury: Boekel, Son en Vierlingsbeek. Kijkers thuis konden sms'en en bellen voor hun favoriet. De meeste van de 33.000 stemmen waren voor Vierlingsbeek. Son eindigde op de derde plaats, Boekel op twee.

Wachten op privacy instellingen...

Vierlingsbeek wint de prijs voor hun project Symphonica in Sporto. Het idee is dat er dit jaar een maandelijkse wedstrijd plaatsvindt tussen twee aan elkaar gekoppelde verenigingen, zoals de judovereniging en de ouderenbond die een clinic valbreken doen. Aan de kerktoren komt een beweegmeter te hangen waarop is te zien hoeveel dorpsbewoners zo al in beweging zijn gekomen.
25.000 euro prijzengeldUiteindelijk bepaalde het publiek thuis zaterdagavond wie het geldbedrag van 25.000 euro in de wacht sleepte. Dat geld wordt niet besteed aan een feestje of barbecue, maar het winnende dorp besteedt dat bijvoorbeeld aan de aanleg van een sportveld of speeltuin. In totaal werden 82 ideeën voor projecten ingediend.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.