Marleen van Iersel Europees kampioen beachvolleybal: 'Best bijzonder'

8 juni 2014 om 13:26 • Aangepast 24 april 2020 om 13:48
nl
Marleen van Iersel uit Goirle is zaterdagavond met haar partner Madelein Meppelink Europees kampioen beachvolleybal geworden. Tijdens de finale op Sardinië versloeg het duo de Zwitserse volleybalsters Tanja Goricanec en Tanja Hüberli. In twee sets waren Van Iersel en Meppelink hun tegenstanders te slim af. Het werd 21-17 en 21-16.
Geschreven door

De winst van het Nederlandse tweetal was niet helemaal verwacht, omdat Van Iersel en Meppelink pas enkele maanden samen spelen. Meppelink en Van Iersel waren als zesde geplaatst op Sardinië.
Meppelink was eerder actief met Sophie van Gestel, Van Iersel vormde een koppel met Sanne Keizer, met wie ze ook al Europees kampioen werd. "Het voelt echt heerlijk de titel weer terug te hebben", glimlacht Van Iersel tegenover Omroep Brabant. "Dit is pas het vierde toernooi van Madelein en mij samen. Het is best bijzonder dat we nu al zoiets moois neerzetten."
Kwartfinale voorbodeVolgens Van Iersel was de kwartfinale al een voorbode van al het moois. "Toen speelden we tegen Italië, voor het thuispubliek. Dat was zo'n spannende wedstrijd! Toen we die wonnen, dacht ik al: volgens mij gaan we nu ook de titel pakken."
De finale wonnen Van Iersel en Meppelink eigenlijk best eenvoudig. "We begonnen wel een beetje verkrapt, een beetje zenuwachtig", blikt Van Iersel terug. "Maar halverwege de eerste set lieten we dat los, zijn we vrijuit gaan spelen en toen ging het wel makkelijk."
'Zien dit als investeringsjaar'Met het winnen van het EK laten Van Iersel en Meppelink zien dat ze als duo veel mogelijkheden hebben. "Ik denk dat we als dubbelpartner elkaar goed aanvullen", meent de Goirlese. "Madelein is een heel gestructureerde speelster, ik speel op gevoel. Ik denk dat we elkaar erg versterken, dat dit een goede combinatie is."
De verwachtingen van de buitenwacht zullen na het winnen van het EK ongetwijfeld toenemen. "Inderdaad, maar wij zien dit nog steeds als een investeringsjaar. We zijn ontzettend blij dat we deze beker hebben gepakt, maar ons grote doel is volgend jaar het WK in eigen land en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daar werken we naartoe." Jon StiekemaTilburger Jon Stiekema en Christiaan Varenhorst zijn er zaterdag niet in geslaagd de halve finale van het EK beachvolleybal te bereiken. Het tweetal verloor van Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.