Oranjevrouwen plaatsen zich voor halve finale WK hockey

7 juni 2014 om 23:14 • Aangepast 24 april 2020 om 13:48
nl
Het Nederlands vrouwen-hockeyteam heeft zich met nog één groepswedstrijd te gaan al verzekerd van een halve finaleplaats bij het WK Hockey in Den Haag. De Oranje-vrouwen versloegen zaterdagavond Australië met 2-0. Na vier wedstrijden heeft Nederland de maximale score van twaalf punten.
Geschreven door

Oranje, met in de selectie vier speelsters van HC Den Bosch en twee van het Eindhovense Oranje Zwart, had een moeilijke eerste helft, waarin de beste kansen voor de Australiërs waren.
Tweede treffer Ook in de tweede helft had Nederland het lange tijd lastig, maar wist Kim Lammers een kwartier voor het einde uit een counter te scoren. Daarmee was de ban gebroken en wist Naomi van As ook nog 2-0 te scoren.
'We konden tempo blijven maken'Volgens HC Den Bosch-icoon Maartje Paumen bewees de zwaarbevochten zege op Australië dat het in fysiek opzicht wel goed zit bij Oranje. "We konden in de tweede helft blijven gaan. We konden tempo blijven maken terwijl Australië juist terugviel, omdat die ploeg in de eerste helft veel had gegeven."     Door de agressiviteit van Australië kon Oranje in de eesrte helft niet in het spel komen. "Na de rust zijn we pas echt goed gaan hockeyen. Daardoor wisten we ook voldoende kansen af te dwingen.''     Zuid-KoreaDe Nederlandse vrouwen spelen maandag de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea. Voor Oranje staat dan alleen de groepswinst nog op het spel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.