Roy Foppele uit Bergen op Zoom treedt op met Rolling Stones op Pinkpop: 'Het was gaaf!' - Omroep Brabant
Video

Roy Foppele uit Bergen op Zoom treedt op met Rolling Stones op Pinkpop: 'Het was gaaf!'

8 juni 2014 om 02:24 • Aangepast 22 november 2020 om 00:03
nl
"Nog steeds moeilijk te bevatten. Echt een ongelofelijk ervaring!" Voor Roy Foppele (23) uit Bergen op Zoom en Annemieke Peene (24) uit Breda kwam zaterdagavond een droom uit: ze mochten zingen met de Britse rockband Rolling Stones. Op het Limburgse festival Pinkpop in Landgraaf verzorgden Roy en Annemieke met Dekoor Close Harmony de achtergrondzang bij de toegift 'You can't always get what you want'.
Profielfoto van
Geschreven door

Een uur na zijn optreden trilt Bergenaar Roy nog even na. Even daarvoor heeft hij op nog geen meter van frontman Mick Jagger gezongen in het achtergrondkoor. "Het was zo'n gave ervaring! Dit is niet met woorden te beschrijven", zegt Foppele terwijl hij met de touringbus aansluit in een file rondom het festivalterrein.
De Stones kwamen via de dirigent van Dekoor in contact met het studentenkoor. Toen bij het bestuur van het studentenkoor een officieel verzoek kwam voor een optreden met de rocksterren van de Rolling Stones, werd even aan een grap gedacht. Maar dat was het niet. Over het verzoek hoefde niet lang te worden nagedacht.
JaloezieZondagmiddag kunnen Roy en Annemieke het allemaal nog amper bevatten. Annemieke: "Ik ben als een blok in slaap gevallen. Maar als ik gedroomd had, was het het zeker een hele mooie droom geweest." Wat het allergaafste was? "Met de Stones repeteren in een ruimte van nog geen tien bij tien."
Zaterdagmiddag was dat. Roy. "Het was allemaal heel besloten. En het ging heel snel. Samen het liedje zingen en weer naar buiten. En dan heb je dus gewoon de Rolling Stones ontmoet!"
Je zou verwachten dat het succes van de oude rockartiesten hen inmiddels naar het hoofd is gestegen, maar niets is minder waar. "De bandleden waren heel aardig. Na het concert bedankten ze ons vriendelijk. Dit is met kop en schouders het gaafste optreden dat ik ooit heb meegemaakt. Hier zal menig artiest jaloers op zijn."
BewijsEen selfie met de sterren op de achtergrond, of een filmpje vanaf het podium; dat zat er niet in. Daar golden strenge regels voor. Roy laat een roze artiestenbandje om zijn pols zien. En daarnaast nog een blauw bandje met de opdruk 'acces to the Rolling Stones'. "We hebben natuurlijk dit bewijs!"
Samen met zijn collega's uit het studentenkoor krijgt Roy niet één, maar twee keer de kans om de Stones vocaal te begeleiden op het podium. Over drie weken staat het koor weer op de bühne met Mick Jagger, Ron Wood, Keith Richards en Charlie Watts. "Dan in België, op de TW Classic in Werchter. Dan mogen we het hele avontuur nog eens meemaken."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.