Michael van Gerwen bereikt kwartfinales WK darts in Hamburg

8 juni 2014 om 08:33
nl
Nederland heeft zaterdagavond op het WK darts in Hamburg de kwartfinales bereikt. De Oranjedarters, onder wie Michael van Gerwen uit Gemonde, rekenden zaterdagavond eenvoudig af met Spanje.
Geschreven door

Van Gerwen won net als Raymond van Barneveld de singlepartij, waardoor de dubbel niet meer gespeeld hoefde te worden.
Van Gerwen versloeg Antonio Alcinas met 4-1 in sets. Van Barneveld won met diezelfde uitslag van Carlos Rodriguez. In de volgende ronde wacht België, dat Oostenrijk uitschakelde. Nederland en België treffen elkaar zondag.
Ook Engeland doorFavoriet Engeland is ook door. Daar hadden Phil Taylor en Adrian Lewis tegen de Verenigde Staten wel de dubbelpartij voor nodig. Taylor won van Larry Butler, maar de Amerikaan Darin Young bleek te sterk voor Lewis. Uiteindelijk maakten Taylor en Lewis het samen af.
De winst van de Oranje-darters zaterdagavond lijkt een goed teken voor aanstaande vrijdag, als het Nederlands voetbalelftal het eveneens moet opnemen tegen Spanje. Bij het darts is Oranje alleen de torenhoge favoriet, bij het voetbal duidelijk niet. "Louis van Gaal is banger voor Spanje dan wij", zo zeiden de darters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.