Ook zondag volop feest in Brabant: Dancetour in Breda en Jazz in Duketown in Den Bosch

8 juni 2014 om 16:03 • Aangepast 24 april 2020 om 13:49
nl
Het is Pinksteren en dus waren er ook zondag in Brabant genoeg evenementen. Zo gingen in Breda 25.000 feestgangers los op Dancetour, terwijl het in Den Bosch gezellig was met Jazz in Duketown.
Geschreven door

Dancetour is zondagmiddag om een uur op het Chasséveld in Breda geopend door de winnaar van de Pepsi DJ-clash, dj Robin Riccio uit Dongen. De line-up, die eerder bekend werd gemaakt, bestaan onder meer uit Sunnery James& Ryan Marciana, Blasterjaxx, Quintino en Dannic.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=RVqkcEvwhb8]
Dancetour trekt door heel Nederland en streek traditiegetrouw op Pinksterzondag neer in Breda. Vorig jaar trok het evenement 20.000 bezoekers. Dit jaar wisten 25.000 mensen de weg naar het Chasséveld te vinden. Het festival duurde dit jaar tot tien uur 's avonds, waarbij Blasterjaxx het festival afsloot.
Jazz in DuketownBehalve in Breda stond ook Den Bosch zondag in het teken van muzikaliteit. In de binnenstad was, net als ieder jaar tijdens Pinksteren, het gratis muziekfestival Jazz in Duketown.  Bij Jazz in Duketown waren meer dan tien podia opgesteld, waarop zo'n tachtig acts optraden. Enkele artiesten die zondag optraden, zijn de Jan Akkerman Band met Eric Vloeimans, Opmoc en Larry Graham.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=JsHvH-fdpIg]
Jazz in Duketown duurt tot twee uur 's nachts en er is dit jaar speciale aandacht voor nieuwe vormen van jazz. Omroep Brabant zendt op 28 juni om zes uur 's avonds de samenvatting van het jazzfestival uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.