Video

Ophef om entreegeld voor Strandbad Nederheide in Milheeze

8 juni 2014 om 16:39 • Aangepast 24 april 2020 om 13:49
nl
Wel of geen entree betalen voor het Strandbad Nederheide in Milheeze? De badgasten die zaterdag het Strandbad bezochten, moesten tot hun grote verrassing vier euro entree betalen. Het college van Burgemeester en Wethouders besloot in februari dat er geen entree gevraagd mocht worden. Desondanks vroeg de exploitant van het gebied vier euro entree.
Geschreven door

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen wel gratis naar binnen. Een van de badgasten die op de snikhete zaterdag entreegeld voor het strandbad moest betalen is Josine Scheepers uit Gemert-Bakel. “Tot mijn grote verbazing stond er een hek met een hokje om entree te betalen. Er was zelfs een draaipoortje waardoor je naar binnen moest”, aldus Scheepers.
Open briefOp haar Facebook-pagina schreef ze een open brief aan burgemeester Jan van Zomeren. Daarin spreekt ze haar verbazing over de entreeheffing voor de recreatiemogelijkheid openbare gemeentegrond. ‘Ik heb mijn bonnetje bewaard, kunnen de inwoners van Bakel en Milheeze deze bonnetjes bij u declareren? Of krijgen wij toestemming om aan de andere kant van de Bakelseplassen te recreëren? Graag hoor ik snel van u.’ Op de Facebookpagina van Scheepers wordt flink gereageerd. Op sociale media is een petitie gestart tegen het heffen van entreegeld.
Eind vorig jaar laaide de discussie over het wel of niet betalen op. Het college besloot in februari dat er geen entree geheven mocht worden. Volgens een woordvoerster van de gemeente Gemert-Bakel is daarin niets veranderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.