Video

Centrum van Tilburg staat tijdens de Meimarkt in het teken van ‘rommel’

8 juni 2014 om 17:52
nl
Honderden marktkramen en naar schatting meer dan honderdduizend bezoekers. Het centrum van Tilburg was van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 17.00 uur het decor voor de Meimarkt, één van de grootste rommelmarkten van Nederland. Zondagochtend hadden de verkopers er inmiddels dus heel wat uren opzitten en waren de oogjes klein: "Het begint nu wel zwaar te worden!"
Geschreven door

Op de markt is van alles te koop: boeken, strips, cd’s, kleding, oude meubelen, beelden, gereedschap en allerhande spullen die de marktkooplui van hun zolder hebben gesleept.
Een dame toont trots de buit. Helemaal gelukkig is ze met een roze lederen tas. "Dat hij leuk bij mijn haar past? Ja, maar anders had ik hem ook gekocht!"
Een volle tas en een rugzak vol spullen gaan mee naar huis. "En da's nog niet alles, we zijn al een keer op en neer naar de auto gelopen."

KlappersWat de uitdaging voor de verkopers op de  Meimarkt is, ligt voor de hand. Zoveel mogelijk euro's aan hun oude meuk verdienen.
De kaskrakers? "Ik heb hier net nog een klok de deur uitgedaan voor 7,50 euro." Een andere verkoper: "We hebben een kinderstoel voor vijftien euro verkocht. En elpees, da's net goud." En weer iemand anders: "Een grote rieten mand voor een tientje."
BorrelsEn als de vermoeidheid even toeslaat bij de kooplui, zit er maar een ding op: "De Jägermeister en de Boswandeling, die houden ons op de been. En als het soms niet zo wil lukken met de verkoop, geven we er een gratis borrel bij. Dan verkoopt het wel!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!