Video

Vooral lekker pimpelen tijdens vijfde editie Pinkster Polo in Waalre

8 juni 2014 om 20:43 • Aangepast 22 november 2020 om 00:03
nl
Veel hoedjes, chique kleding en natuurlijk ook lekker veel witte wijn. In Waalre is dit weekend weer het jaarlijkse Pinkster Polo gehouden. Maar op zo'n zomerse dag als zondag, was de sport eigenlijk bijzaak.
Profielfoto van
Geschreven door

Natuurlijk waren er zoals altijd veel mensen uit de regionale jetset. Maar de polosport was zondag tijdens de publieksdag ook toegankelijk voor de minder elite Brabander.
Socializen met bubbelsTerwijl de polospelers zich op het veld in het zweet werken om tijdens het toernooi met mooie scores te eindigen, zit het publiek er eigenlijk voor de vorm bij. Voor veel mensen is het Pinkster Polo in Waalre een sociale hotspot.
"Vorig jaar zijn we hier ook geweest, toen zijn we vergeten te kijken", vertelt een bezoekster. Samen met wat vriendinnen en uiteraard een vol glas koude, witte wijn zit ze op een hooibaal naast het veld. En ze is vastberaden het dit jaar anders aan te pakken. "We zijn heel goed voorbereid", vervolgt ze enthousiast. "We weten ook dat, als we in de brandende zon zitten, we ook goed moeten drinken..."

Wachten op privacy instellingen...

'We weten wie de scheidsrechter is...'En door 't exclusieve en chique sfeertje zouden we 't bijna vergeten, maar er werden natuurlijk ook nog wedstrijden gespeeld. Maar het gros van de bezoekers weet over de sport en de spelregels niets te vertellen. "Het is nu vijf tegen vijf, maar ik heb geen idee wat het betekent", vertelt een andere bezoeker.
"Ik weet wel dat als ze een punt gescoord hebben, dat de speelrichting verandert", aldus een bezoekster die voor de tweede keer op het evenement is. "Maar het duurde wel even voordat ik dat ontdekte." Haar glas wordt opnieuw met witte wijn gevuld. "We zijn er ook al uit wie die man met die streepjes is, dat is de scheidsrechter!"
Jaarlijks terugkerend evenementDit jaar werd het Pinkster Polo voor de vijfde keer georganiseerd. Het is een van de grootste polotoernooien in het zuiden van Nederland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.