Sport zondag: Tim Lips uit Breda traint Chinees team

9 juni 2014 om 00:18
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer aandacht voor Tim Lips, Sanne van Paassen, Max de Vroome en Tim van Rijthoven.
Geschreven door

Lips traint Chinees teamRuiter Tim Lips uit Breda gaat de komende drie jaar het Chinese JiangSu team trainen. Lips denkt dat een gouden medaille op de China Games in 2017 haalbaar moet zijn. In 2013 behaalde het Chinese JiangSu team een zilveren medaille op de China Games. Vanuit China is behoefte aan een gerichte aanpak om de paardensport naar een hoger niveau te tillen. Daarvoor werd Lips gevraagd. De Bredase ruiter krijgt daarbij van alle kanten hulp: "Een aantal enthousiaste hippische ondernemers en particulieren ondersteunen het Chinese team met fijne paarden."
Zege Van Paassen in 's-HeerenbergSanne van Paassen heeft zaterdag haar eerste overwinning geboekt sinds haar rentree op de fiets. De wielrenster uit Vlierden won de Mountainbike Monferland Marathon in 's-Heerenberg. In de zeventig kilometer lange marathon nam ze ruim afstand van de concurrentie. Ze finishte bijna zes minuten voor Mirre Stallen. Laura Turpijn werd derde. "Het is echt wel bijzonder om na zo’n rotperiode weer voor het eerst een wedstrijd te winnen. Dit geeft me echt vertrouwen met het oog op het cross-seizoen. Ik ben weer op de weg terug."
Wildcards De Vroome en Van RijthovenMax de Vroome uit Cromvoirt en Tim van Rijthoven uit Roosendaal hebben een wildcard gekregen voor het het future-tennistoernooi in Amstelveen. Dat toernooi is bedoeld voor tennistalenten die de wereldranglijst moeten gaan bestormen. De Vroome is de broer van toptalent Indy de Vroome. Van Rijthoven treft maandagmiddag in de eerste ronde Leander van der Vaart. De Vroome is gekoppeld aan Jorge Aguilar. Die Chileen is als achtste geplaatst. Bij de vrouwen doet Lisanne van Riet uit Vessem mee. Zij heeft een beschermde status. Zij is als vierde geplaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.