Van Gerwen en 'Barney' winnen WK landenteams darts

9 juni 2014 om 09:59 • Aangepast 22 november 2020 om 00:03
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde heeft zondagavond samen met Raymond van Barneveld de wereldtitel darts voor landenteams veroverd. Van Gerwen en 'Barney' rekenden in de finale van het wereldkampioenschap overtuigend af met Engeland.
Profielfoto van
Geschreven door

Al na drie partijen was het 3-0 voor Oranje. De andere twee partijen in de best-of-five serie waren dan ook niet meer nodig.
4-0 tegen TaylorVan Gerwen begon de partij met een 4-0 overwinning op 'living legend' Phil Taylor. 'MIghty Mike' maakte tijdens dat duel indruk met een 129-finish in de tweede leg, een tien-darter in de derde leg en een gemiddelde van 103 met drie pijlen.
Van Barneveld volgde dit voorbeeld in zijn partij tegen Adrian Lewis. Ook hij won met 4-0. Van Barneveld vond de 180'ers makkelijk. De dubbels vielen wat minder makkelijk, maar Lewis was niet bij machte daarvan te profiteren.
Spannend tegen LewisTijdens de derde wedstrijd moest Van Gerwen het tegen Lewis opnemen. Dat duel was wél spannend. Na vier legs stond het 2-2. Het verschil werd gemaakt in de vijfde leg. Lewis bezorgde zich via een 174-score een prima uitgangsposiite om die leg te pakken. Een 32-finish zou voor hem geen probleem mogen zijn, maar 'Mighty Mike' was hem voor. Hij finishte 68 op dubbel twee.

Wachten op privacy instellingen...

50.000 euroHet Nederlandse duo mag door de WK-winst bijna 50.000 euro verdelen. De verliezende finalisten gaan met de helft van dit bedrag naar huis. Ook in 2010 veroverde Nederland de wereldtitel. Van Gerwen is ook individueel regerend wereldkampioen darts.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.