Oranje-hockeyers vegen Zuid-Afrika aan de kant, Sander Baart scoort

9 juni 2014 om 10:29 • Aangepast 24 april 2020 om 13:50
De Nederlandse mannenhockeyploeg heeft zich zondag geplaatst voor de halve finale van het WK in Den Haag. De ploeg verpletterde Zuid-Afrika tijdens de vierde groepswedstrijd met 7-1. Sander Baart van het Eindhovense Oranje Zwart nam het laatste doelpunt voor zijn rekening.

Nederland had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen bij de laatste vier, maar bondscoach Paul van Ass wilde tegen de nummer twaalf van de wereldranglijst frank en vrij hockey zien, met veel doelpunten om het enthousiaste thuispubliek in het volle ADO-stadion te vermaken.
Gemiste strafcorners Van der WeerdenBij de rust leidde de oppermachtige thuisploeg al met 4-0. Seve van Ass opende het doelpuntenfestijn al in de derde minuut waarna ook Valentin Verga, Jeroen Hertzberger en Robbert Kemperman ook tot scoren kwamen. Na de pauze voerden opnieuw Kemperman, centrumspits Billy Bakker en Sander Baart de score verder op.
De enige minpuntjes die Van Ass signaleerde waren de tegentreffer van Zuid-Afrika en de twee gemiste strafcorners van Van der Weerden, die nog niet op dreef is tijdens dit toernooi.
'Genoten van ons spel'Aanvoerder Robert van der Horst van de Nederlandse hockeyploeg maakte zondag na afloop van de WK-wedstrijd tegen Zuid-Afrika een meer dan tevreden indruk. "Ik heb genoten van ons spel", liet de Eindhovenaar weten.
"Er zat veel snelheid in. We hebben bovendien mooie goals gemaakt en goed verdedigd. Het enige smetje was die late tegengoal. Dat was zonde, maar verder was het een mooie teamprestatie."