Omroep Brabant Radio ook maandagochtend in teken van bevrijding Nederland

9 juni 2014 om 11:01 • Aangepast 22 november 2020 om 00:03
nl
Omroep Brabant Radio stond maandagochtend opnieuw in het teken van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Europa. Willem-Jan Joachems sprak in zijn programma vanaf negen uur live vanuit het Bevrijdingsmuseum Groesbeek met Brabantse getuigen, historici en organisatoren van herdenkingsevenementen.
Profielfoto van
Geschreven door

Omroep Brabant werkte voor deze speciale bevrijdingsuitzending samen met Omroep Gelderland. Zo presenteerde Corine van Dijk van Omroep Gelderland de uitzending vanuit Groesbeek samen met Willem-Jan.

Wachten op privacy instellingen...

D-Day 70 jaar geledenHet is deze week precies zeventig jaar geleden dat de geallieerden op 6 juni, D-Day, landden op de stranden in het Franse Normandië. Wereldleiders als Obama en de Engelse koningin herdachten de grootste invasie allertijden. Ook Brabantse veteranen, koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren bij die herdenking aanwezig.
Zondag stond de ochtend op Omroep Brabant Radio ook al in het teken van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Toen kwam de uitzending live vanuit het Oorlogsmusuem in Overloon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.