Video

Breda opnieuw bevrijd van de Spanjaarden op vijfde Nassaudag

9 juni 2014 om 19:15 • Aangepast 24 april 2020 om 13:51
nl
Op tweede pinksterdag viert Breda dat de stad een rijke geschiedenis heeft. Zo hebben de Nassaus honderdvijftig jaar lang op het Kasteel van Breda gewoond. Voor de vijfde editie van de Nassaudag laten meer dan 100 acteurs en figuranten zien hoe de band tussen de familie Nassau en Breda ontstaan is.
Geschreven door

Volgens Willem van der Vis, voorzitter van de Stichting Breda Nassau Stad, is het belangrijk om het te blijven vieren. "De Nassaus hebben heel veel mooie gebouwen en vooral ook mooie verhalen nagelaten en daar is nog heel veel van te zien en te beleven in Breda."
Ontbijten in het parkIn het Valkenberg was traditiegetrouw de stadspicknick, gevolgd door de eerste scène van de Blyde Incomste.
Om vier uur was het hoogtepunt van de dag. De intocht van het Turfschip van Adriaen van Bergen in de haven van Breda. Hij wist Breda uiteindelijk in 1590 te bevrijden van de Spanjaarden. Daarmee kwam een einde aan de Tachtigjarige Oorlog.
Nieuwe brugIn Breda is maandagmorgen de nieuwe Koning Willem-Alexanderbrug geopend. Door deze nieuwe verhoogde brug, kunnen grotere schepen voortaan ook de binnenstad van Breda bereiken.
De brug over de Mark was eerst zo laag dat alleen een sloep eronderdoor kon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.