Sport maandag: Van Gool verbetert persoonlijk record bij T-meeting en Bax vierde in Brou

9 juni 2014 om 21:40
nl
en dagelijks overzicht van nieuws en uitslagen over sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder meer: Joris van Gool uit Rijen imponeert op T-meeting, zijspancrosser Etienne Bax uit Bergeijk en triatleet Dave Rost uit Rijkevoort.
Geschreven door

Van Gool verbetert persoonlijk recordJoris van Gool heeft maandag tijdens het atletiekevenement T-meeting in Tilburg zijn persoonlijk record op de 100 meter sprint verbeterd. De atleet uit Rijen noteerde in de finale een tijd van 10,80 seconden.
Daarmee werd hij vierde. Zijn oude record stond op 10,87 seconden. Van Gool is pas zestien jaar oud en wordt gezien als een groot sprinttalent. Het goud op de honderd meter sprint ging naar Jerrel Feller, die liefst elf jaar ouder is dan Van Gool.
Bax vierde in BrouZijspancrosser Etienne Bax is maandag in de Grand Prix van Brou in Frankrijk vierde geworden. De Bergeijkenaar en zijn bakkenist Kaspars Stupelis uit Letland werden in de eerste manche gehinderd door een crash van Richard Jenkins. Daardoor vielen ze terug naar de tiende plek. In de tweede manche pakte Bax kopstart maar viel uiteindelijk terug naar de vijfde plek. In het WK-klassement zakt Bax van de derde naar de vierde plek.
Triatleet Rost uit Rijkevoort vijfde in BerlijnDave Rost is maandag vijfde geworden in de internationale triatlon van Bonn. Dit Duitse evenement is bij uitstek geschikt voor de goede zwemmers, omdat er 3,8 kilometer in het water moet worden afgelegd. Dat is de gebruikelijke afstand van een Ironman. Het fietsen (60 km) en lopen (15 km) is in Bonn niet zo veeleisend. Rost finishte na twee uur, 57 minuten 46 seconden. De triatleet uit Rijkevoort was daarmee de beste buitenlandse deelnemer. Johan Ackermann won voor eigen publiek met een ruime voorsprong.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.