Moslima moet badpak aan: zorgen over kledingbeleid Ingenieur Ottenbad Eindhoven

10 juni 2014 om 12:20
nl
Een moslima uit Eindhoven heeft een nare bijsmaak overgehouden aan een nieuw kledingbeleid bij het ir. Ottenbad. Zij zou bevolen zijn voortaan een badpak te dragen, tegen haar zin. PvdA-raadslid Hafid Bouteibi wil opheldering van het Eindhovense gemeentebestuur.
Geschreven door

De vrouw ging maandagmiddag met haar drie kinderen naar het gemeentelijk zwembad aan de Vijfkamplaan. Haar man Mohammed Ajouaou zegt tegen Omroep Brabant: "Ze was gewoon een boek aan het lezen en ging zelf niet in het water. Ze werd aangesproken door een medewerker die haar heeft gevraagd om voortaan in badpak te verschijnen. Andere mensen zouden zich aan haar storen."
VergaderingAjouaou heeft begrepen dat er onlangs een vergadering is geweest bij het zwembad waarbij is besloten dat behalve badkleding, alle kleding verboden is. Hij nam contact op met raadslid Bouteibi omdat hij zich zorgen maakt: "Hiermee kan zomaar een hele groep worden uitgesloten. Ik vraag me af of het zwembad daar de gevolgen van overziet."
Raadslid Bouteibi reageert verbaasd op het verhaal van Ajouaou: "Die mensen kwamen al dertien jaar bij het ir. Ottenbad en hebben nooit eerder problemen gehad. Het zwembad probeert juist aan te sluiten op de wensen van alle gebruikers, ongeacht hun afkomst. Ik wil daarom graag van de Eindhovense politiek weten of dit waar is." Het zwembad zegt niets te weten van een nieuw kledingbeleid.
Gesprek met zwembadenNaar aanleiding van de commissievergadering dinsdagavond gaat de wethouder Bianca van Kaathoven op verzoek van de commissie in gesprek met de zwembad. "We gaan op zoek naar een werkbare situatie die voldoet aan de veiligheid en hygiëne en die voldoet aan de toegankelijkheid van het zwembad voor iedereen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.