Moordzaak Volkan Düzgün: verdachte Pat R. uit Vught komt niet voorlopig vrij

10 juni 2014 om 13:09 • Aangepast 22 november 2020 om 00:02
nl
In de beveiligde rechtbank van Amsterdam was dinsdagochtend de tweede pro-formazitting in de moordzaak rond de Veghelse kickbokser Volkan Düzgün. Verdachte Pat R. uit Vught was voor het eerst bij de zaak aanwezig. Zijn advocaat, Erik Thomas, verzocht voorlopige vrijlaten van de 21-jarige R. De rechter ging daar niet in mee.
Profielfoto van
Geschreven door

De advocaat laakte verder het optreden van de officier van justitie. "Af en toe voel ik mij net gekke Henkie in deze zaak. We zijn acht maanden verder en we weten nog niks", sprak hij in de rechtbank. De rechtbank had ook stevige kritiek op de handelswijze van het OM.
DeadlineDe officier van justitie gaf aan dat stukken uit de zaak niet openbaar gemaakt kunnen worden omdat dit gevolgen heeft voor het onderzoek, waarin 'belangrijke ontwikkelingen' zijn. Welke ontwikkelingen dit zijn wilde de aanklaagster niet zeggen.
Volgens de rechtbank was dit argument te mager. Uiterlijk 4 juli moet de officier van justitie de stukken op tafel leggen. Gebeurt dit niet, dan volgen maatregelen, was de waarschuwing van de rechtbank. Op 29 augustus gaat de zaak verder. De inhoudelijke behandeling is op zijn vroegst in november.
'Voor God gespeeld'Het bewijs tegen R. bestaat onder meer uit verklaringen van ooggetuigen. Ook beschikt justitie over afgeluisterde gesprekken. Kort voor zijn arrestatie zou R. in een van die gesprekken hebben gezegd dat hij voor God heeft gespeeld en de moord op Düzgün op zijn geweten heeft.

Wachten op privacy instellingen...

De zitting startte om elf uur. De status van de zaak en de lopende onderzoeken werden besproken. Verslaggever Emile Vaessen was bij de zitting aanwezig.
Onbekende dreigingDe eerste zitting vond nog plaats in de rechtbank van Den Bosch. Om veiligheidsredenen wordt de zaak nu voortgezet in de extra beveiligde rechtbank van Amsterdam. Welke dreiging er precies bestaat, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Düzgün werd in juli vorig jaar dood gevonden in een auto bij zijn huis. Hij was verdachte in de zaak van de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart. R. werd in september opgepakt aan de Kempkeshoeve in Vught. Hij wordt verdacht van de moord op Düzgün door één of meer schoten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.