Wachten op de eerste aanrijding: de kreukelpaal is er klaar voor

10 juni 2014 om 14:26 • Aangepast 24 april 2020 om 13:52
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/4 Eerste kreukelpaal geplaatst in Eindhoven
Bij de Kennedylaan in Eindhoven is dinsdagmorgen de eerste kreukelpaal geplaatst. De paal vervangt de traditionele lantaarnpaal. Wie tegen een kreukelpaal botst krijgt veel minder schade aan de auto en heeft veel minder kans op letsel.
Geschreven door

De gemeente Eindhoven zet de kreukelpaal op proef neer op de eerste afslag van de Kennedylaan vanuit Son. In de scherpe bocht van die afslag botsen automobilisten vaak tegen de lantaarnpaal. Dat zorgt voor veel materiële schade en vaak ook voor letsel.
"De kreukelpaal is van dunner staal, waardoor die bij een botsing eerder omvalt en auto's eroverheen rijden", zegt lichtdeskundige Sjors van de Zanden.Vooral in België hebben ze al veel positieve ervaring met de buigzame paal.
Wachten op aanrijdingOf er op meer plekken kreukelpalen komen is nog even afwachten. De gemeente Eindhoven en de politie willen eerst zien wat de resultaten zijn. "Het is eigenlijk wachten op de eerste botsing", erkent lichtdeskundige Sjors van de Zanden.
Als het resultaat positief is, dan worden op meer plaatsen waar veel auto's tegen lantaarnpalen botsen, kreukelpalen geplaatst.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...