50 tips over brute paardenmishandelingen na uitzending Opsporing Verzocht

10 juni 2014 om 23:53
nl
De politie is naarstig op zoek naar de daders die achter de brute mishandeling van paarden in Nederland zitten. In Brabant, waaronder Den Dungen, Sint-Oedenrode, Oirschot werden tien paarden zwaar mishandeld. Dinsdagavond was er aandacht voor de mishandelingen in Opsporing Verzocht. Tijdens de uitzending kwamen zo'n vijftig tips binnen.
Geschreven door

Sinds een jaar loopt er een onderzoek naar paardenmishandelingen die erg op elkaar lijken. Er zijn bij de politie ongeveer zestig zware mishandelingen bekend, waarvan veertig met dezelfde werkwijze. Vooral merries worden daarbij met een scherp voorwerp mishandeld. 
Den DungenIn Brabant gaat het om tien mishandelingen, zoals die in Den Dungen in mei vorig jaar. Ook in Sint-Oedenrode, Berlicum, Oirschot, Boxtel en Vessem zijn paarden mishandeld. De politie gaat er niet vanuit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd.
De mishandelingen deden zich in het hele land voor, van Noord-Holland tot Limburg. De politie denkt dat alle locaties zorgvuldig zijn uitgekozen. De Landelijke Eenheid schrijft: 'Waarschijnlijk zijn de locaties geobserveerd en erop geselecteerd om gemakkelijk ongezien weg te komen,  bijvoorbeeld via een fietspad'.
'Wees alert'Dinsdagavond werden in Opsporing Verzocht enkele sporen van de mogelijke dader(s) getoond. Zo waren onder andere een stok van 1.30 meter lang en een stanleymes te zien die werden gevonden op plaatsen waar paarden werden mishandeld. Bij tips kunnen mensen bellen naar het telefoonnummer 0800 - 6070.
De politie vraagt paardeneigenaren alert te zijn. Als er verwondingen aan de achterkant van een paard worden gevonden, dan is het volgens de politie belangrijk om naast de dierenarts de politie te bellen. Paardeneigenaren wordt ook geadviseerd om foto's te maken van de verwondingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.