Video

Laagvliegende Dreamliner boven Brabant gespot: ‘Ik dacht dat het vliegtuig neerstortte'

10 juni 2014 om 20:20 • Aangepast 22 november 2020 om 00:02
nl
Een rondvlucht van de nieuwe Dreamliner heeft dinsdag mensen in verschillende plaatsen flink laten schrikken. Het laagvliegende vliegtuig is in Brabant onder meer boven Vlijmen, Den Bosch en Eindhoven gespot. "Ik dacht dat het vliegtuig neerstortte. Ik schrok me een ongeluk", luidt een van de vele berichten op Twitter.
Profielfoto van
Geschreven door

De reusachtige Dreamliner maakte dinsdag een rondvlucht door Nederland om de medewerkers van Arke kennis te laten maken met het nieuwe toestel. Rond kwart voor twaalf vloog het vliegtuig laag over Eindhoven Airport. Het toestel van reisorganisatie Arke kwam vorige week aan in ons land vanuit de fabriek in het Amerikaanse Seattle.
Niet iedereen kon de onaangekondigde rondvlucht waarderen. Op de sociale media wemelt het van kritische berichten. "Het is schandalig dat een verkeersvliegtuig zo laag overvliegt!", schrijft een boze @Jurgend74. " Sodeknetters! Ik weet wel met welk toestel ik niet op vakantie ga", aldus @Twittovy.
'Durf niet meer te vliegen'Hij krijgt bijval van @M_Arentshortst. "Als het echt om een reclamestunt gaat, zou ik dat echt bizar vinden." Twitteraar @anneguus1 heeft actie ondernomen nadat hij het laagvliegende vliegtuig zag. "Zojuist mijn vakantie geannuleerd. Zo geschrokken van het laagvliegende Arke-vliegtuig dat ik voorlopig niet meer durf te vliegen."
Op onze Facebook-pagina stromen berichten binnen van Brabanders die de Dreamliner plotseling voorbij zagen vliegen. "Ik had het wel even eerder willen weten. Nu wist ik niet wat er aan de hand was", laat Mirjam Ansems uit Tilburg weten. Mientje Wever uit Boxtel zag dat er 'iets vreemds' in de lucht te zien was. "De mensen dachten dat er iets mis was."

'Leuk voor vliegtuigspotters'Vliegtuigspotters hebben juist genoten van de eerste vlucht van de Dreamliner. "Erg leuk dat de nieuwe Arke Dreamliner ons even kwam begroeten", schrijft een liefhebber. "De vlucht was inderdaad leuk voor vliegtuigspotters", beaamt een woordvoerster van Arke.
De Dreamliner maakt minder geluid dan andere vliegtuigen en verbruikt minder brandstof. Er kunnen 307 passagiers in. Het toestel is inmiddels geland op Schiphol, meldde Arke rond twee uur.
De eerste commerciële vlucht met deze Dreamliner was zondag naar de Turkse badplaats Antalya. Het vliegtuig wordt voornamelijk gebruikt voor vluchten naar Aruba, Bonaire en Curaçao.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.