Video

'Luidruchtige ELE Rally in Helmond ramp voor broedende vogels'

10 juni 2014 om 19:31
nl
De raadsfractie van D66 in Helmond is bang dat de ELE Rally zaterdag veel overlast gaat geven in Berkendonk, in het buitengebied van Helmond. Voor het eerst wordt daar een klassementsproef van de rally gehouden.
Geschreven door

Onwonenden van de klassementsproef vrezen vooral de geluidsoverlast van de rallywagens. Ook wordt volgens hen het broedseizoen van de vogels rondom de Berkendonkse Plas verstoord. De raadsfractie van D66 in Helmond deelt die zorgen en heeft het college in Helmond daarom schriftelijke vragen gesteld over de gevreesde overlast.
Niet logisch"De proef wordt vlakbij de woonwijken Rijpelberg en Brouwhuis gehouden. Dat geeft sowieso overlast. We vinden het daarom niet logisch dat die proef daar wordt gehouden", legt raadslid Gaby van de Waardenburg van D66 uit.
Het college heeft de vergunning voor de klassementsproef al afgegeven. "Maar de toelichting die we hebben gekregen was erg summier. Vandaar onze vragen", zegt van de Waardenburg.
Proef niet verbiedenHet is volgens haar niet de bedoeling dat de klassementsproef wordt geschrapt. "We zijn er niet op uit om de proef te laten verbieden. Dat zou een heel grote strop zijn voor de organisatie van de rally. Daar denken we dus nog niet aan. We wachten eerst de antwoorden van het college af."     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.