Onbegrepen WK-orakel gordeldier Bert uit BestZoo gaat weer voorspellen voor Oranje

10 juni 2014 om 20:14
nl
Het is een van de slechtst begrepen orakels ooit: gordeldier Bert uit dierentuin BestZoo in Best. Twee jaar geleden blunderde hij keer op keer met zijn voorspellingen voor het EK. Maar wat bleek? We begrepen hem al die tijd verkeerd. We moeten zijn voorspellingen juist andersom interpreteren. Nou, we geven hem het voordeel van de twijfel. Woensdag kijkt hij opnieuw in de glazen bol.
Geschreven door

Bert vergaarde twee jaar geleden bekendheid met zijn voorspellingen voor het Nederlands elftal in Oekraïne en Polen.
Twee doeltjes met voerHet werkt als volgt: Bert werd door zijn begeleiders uit zijn verblijf gehaald en op een klein voetbalveldje gezet. Op het veld stonden twee doeltjes: één met een Nederlandse vlag en één met de vlag van de tegenstander. In beide doeltjes staat voer.
Logischerwijs zou je zeggen dat het doeltje waar Bert naar toe loopt, symbool staat voor de winnaar van de wedstrijd. Maar dat is te simpel gedacht. Na een aantal voorspellingen bleek dat Bert juist in het doeltje loopt waarin het meest gescoord gaat worden: het doel van de verliezer.
Ouder en wijzerMet de kennis van nu kunnen we de nieuwe voorspellingen van gordeldier Bert vast en zeker beter begrijpen. Inmiddels is Bert alweer twee jaar ouder en wijzer. "Hij is er klaar voor", zegt parkmanager Tim van Laarhoven van BestZoo.
Woensdagochtend om halftien doet het gordeldier zijn eerste voorspellingen voor de poulewedstrijden. Eenzaam is Bert dit jaar in ieder geval niet: de officiële WK-mascotte Fuelco is ook een gordeldier. Laat dat WK maar komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.