Video

Hoezo Oranje-gekte? Tachtig kruiwagens zand toveren Bredase woonkamer om tot 'Copabredana'

11 juni 2014 om 01:41 • Aangepast 24 april 2020 om 13:54
nl
De Bredase voetballiefhebbers Ricardo en John van Weerd hebben hun hele woonkamer volgestort met zand vanwege het WK voetbal dat donderdag begint in Brazilië. De zanderige woonkamer is omgedoopt tot de Copabredana.
Geschreven door

De Bredanaars doen dat om zo meer beleving te geven aan het WK. "We hebben het met familie en vrienden aangelegd, we gaan er met familie en vrienden op kijken en we hopen dat familie en vrienden ook nog willen helpen om het later weer weg te halen. Dat is nog even afwachten," vertelt John van Weerd.
'Woonkamer vol zand? Goed idee!'Om de benedenverdieping vol te storten waren in totaal tachtig kruiwagens met zand nodig. Daarbij moesten ook nog eens stukken worden afgedekt met tape en zeil om te voorkomen dat het huis wordt beschadigd door het zand. Desondanks vindt Van Weerd het nog altijd een goed idee. "Het zorgt voor saamhorigheid!"
Ook een heuse Braziliaanse strandtent en surfplank zijn de Bredase woonkamer binnen gehaald. Zelfs als het Nederlands elftal vroegtijdig wordt uitgeschakeld zal het zand niet worden weggehaald: het binnenstrand moet gedurende het hele WK blijven liggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.