Verwarring over folder over 'ruit' rond Eindhoven, GroenLinks wil opheldering

11 juni 2014 om 12:05 • Aangepast 24 april 2020 om 13:54
nl
GroenLinks in Eindhoven wil uitleg van het college van burgemeester en wethouders over de folder over de 'ruit' die in Eindhoven wordt verspreid. In die folder wordt uitgelegd waarom de autoweg aan de noordoostkant van Eindhoven zou moeten worden aangelegd.
Geschreven door

GroenLinks is verbaasd, omdat de nieuwe Eindhovense coalitie enkele maanden geleden nog liet doorschemeren geen geld meer te willen pompen in de 'ruit'. Datzelfde geldt voor de nieuwe colleges in Helmond en Nuenen.
Volgens Tom van den Nieuwenhuijzen van GroenLinks roept de folder dus 'vragen op'. "Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. In december stond er ook al een paginagrote advertentie in weekkrant Groot Eindhoven." Ook toen stelde GroenLinks vragen.
Verkeersoverlast aanpakkenVolgens de provincie is een nieuwe wegenstructuur nodig om de verkeersoverlast in Zuidoost-Brabant aan te pakken en de noord-zuidverbinding te verbeteren. Hier wordt al een jaar of vijftien over gediscussieerd.
Provinciebestuurder Ruud van Heugten heeft nog steeds een voorkeur voor een volledig nieuwe 'ruit', maar hij gaat de onderdelen apart van elkaar onderzoeken op kosten en gevolgen voor het milieu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.