Toyota-importeur Louwman en Parqui in Raamsdonksveer roept 17.000 auto's terug

11 juni 2014 om 13:13 • Aangepast 24 april 2020 om 13:54
nl
Zo'n 17.000 Toyota´s in Nederland moeten terug naar de garage om een probleem met de airbag op te lossen. Dat maakte Toyota-importeur Louwman en Parqui in Raamsdonksveer woensdag bekend.
Geschreven door

De importeur moest in april vorig jaar 24.200 auto's terugroepen voor de inspectie en vervanging van een airbagonderdeel. Door een fout in de lijst van serienummers van de airbagtoeleverancier werd het onderdeel bij 16.940 auto's niet vervangen.
AirbagontstekingHet gaat om de modellen Yaris, Corolla, Avensis, Picnic en Camry die tussen november 2000 en maart 2004 zijn geproduceerd. De auto's waarbij het onderdeel (een airbagontsteking) bij de oorspronkelijke terugroepactie al is vervangen, hoeven niet terug naar de garage.
In Japan haalt Toyota nog eens 650.000 auto's terug vanwege mogelijke problemen met de airbags. De Japanse autofabrikant maakte de terugroepactie woensdag bekend nadat airbagproducent Takata het bedrijf van mogelijke mankementen op de hoogte had gebracht.
Toyota, Honda en NissanIn januari vorig jaar moesten meer dan 900.000 Toyota's terug naar de garage om dezelfde reden. Honda en Nissan, die ook airbags van Takata gebruiken, haalden vorig jaar samen met Toyota meer dan drie miljoen auto's van de weg voor een nadere inspectie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.