Paardenmishandelaar heeft mogelijk 'reizend beroep' en verstand van paarden

11 juni 2014 om 15:44
nl
Na de aandacht voor de paardenmishandelaar in Opsporing Verzocht zijn tien nieuwe mishandelingen gemeld. De politie denkt dat de dader een 'reizend beroep' heeft en verstand van paarden. Inmiddels zijn vierhonderd tips binnengekomen. Er waren er al zestig bekend.
Geschreven door

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak.
In Brabant, waaronder Den Dungen, Sint-Oedenrode, Oirschot werden tien paarden zwaar mishandeld. Ook in Berlicum, Boxtel en Vessem werden mishandelingen gemeld. De mishandelaar verminkt de geslachtsdelen van voornamelijk merries. Een paard is aan de mishandeling bezweken.
'Dader reizend beroep'Tijdens de uitzending kwamen al zo'n vijftig tips binnen. De politie gaat er niet vanuit dat alle mishandelingen door dezelfde dader zijn gepleegd. De mishandelingen deden zich in het hele land voor, van Noord-Holland tot Limburg.
De politie denkt dat de dader een reizend beroep heeft, omdat op uiteenlopende plaatsen is toegeslagen. Ook moet de mishandelaar verstand van paarden hebben, want hij kan kennelijk heel dichtbij de gewoonlijk vrij schuwe dieren komen. Mogelijk gebruikt hij een touw of een leidsel om een paard in bedwang te houden tijdens de verminkingen.
Gelokt met suikerbietDe politie vond eerder bij een paardenstal een stanleymes en elders een bijzondere stok, waarvan tv-kijkers meldden dat het om een zogenoemde schildersstok gaat. Kunstschilders gebruiken zo'n stok. Ook is een suikerbiet gevonden, waarmee paarden kunnen worden gelokt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.