Video

Hond Diesel uit Son en Breugel werd terecht in beslag genomen, oordeelt rechter

11 juni 2014 om 16:06 • Aangepast 24 april 2020 om 13:55
nl
Het echtpaar Meijer uit Son en Breugel krijgt de hond Diesel niet terug. De rechter oordeelde woensdag dat de inbeslagname van de hond vorig jaar terecht is geweest.
Geschreven door

Diesel zou agressief zijn en was betrokken bij een paar bijtincidenten. "Onzin", zegt Marjon Meijer. "Diesel werd op straat in zijn nek gebeten door een Bordercollie".
Toch besloot burgemeester Hans Gaillard van Son en Breugel in januari dat Diesel dood moest. De hond werd in beslag genomen. Dit tegen het zere been van het echtpaar Meijer, dat de inbeslagname aanvocht.
Vrees voor herhalingWoensdag besloot de rechter dat die inbeslagname volgens de regels is gegaan. Volgens de rechtbank is er vrees voor herhaling en de openbare orde zou opnieuw kunnen worden verstoord.
De hond is niet dood, de gemeente heeft na een bezwaar van Meijer besloten dat in laten slapen niet hoeft tot alle rechtszaken rond Diesel zijn afgerond.
Hoger beroepTegen de uitspraak van de rechtbank woensdag kan hoger beroep worden aangetekend. "Als het nodig is, ga ik naar de Hoge Raad. En als dat niet helpt, desnoods naar het Europese Hof. Ik geef niet op en laat het er niet bij zitten", vertelde de strijdbare Frans Meijer eerder al.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.